5 jel, hogy betörővel van dolgunk

Lakásunk védelme az egyik legfontosabb, amit meg kell tennünk. Bár sokszor biztonságban érezzük magunkat a falak védelmében, léteznek olyan árulkodó jelek, amik arra utalhatnak, hogy valaki kinézett magának. Jöjjön az 5 leggyakoribb jel.

  1. Nem mindenki lakik a fővárosban, úgyhogy nagy eséllyel ismerjük meg a körülöttünk élők kinézetét, így a járműjüket is. Ha azonban idegen autó jelenik meg az utcában, aminek az ablakai sötétítettek, és huzamosabb ideig áll a házunk előtt, vagy a közelben, akkor kezdhetünk gyanakodni. Ilyenkor jó ötlet jelezni a rendőrségnek, hogy a jelenlétükkel elijesszék a tolvajt.
  2. A segítséget kérő idegenek akkor veszélyesek, ha a házunk ajtaján kopogtatnak. Lehet, hogy csak a telefont akarják használni, esetleg egy szerszámot kérnének kölcsön, azonban ez alatt az idő alatt tökéletes fel tudják térképezni a lakásunkat. Sőt, arra is volt példa, hogy pár perc alatt ki is rámolták.
  3. Az ajtóban megjelenő szakember is egy régi trükk, aminek a mai napig sokan bedőlnek. Lehet, hogy pont elvégeztünk egy felújítást, vagy egyéb munkálatokat, amikor hirtelen megjelenik két alak, aki ellenőrizni akarja a terepet. Ilyenkor inkább telefonáljunk egyet, ne engedjünk meg be bárki a lakásba.
  4. A postaládába dobott, feltűnően sok reklám. Ha ismeri a postást, és tudja, hogy általában mennyi idő alatt szokott megtelni, de most egyetlen nap is elég erre, akkor elkezdhetünk gyanakodni. Nagy esély van rá, hogy a tolvajok keresik az üresen álló házakat.
  5. Végül, léteznek olyan egyértelmű jelek, amiket veszélyes lenne nem figyelembe venni. Ilyen lehet a betört ablak, és leginkább a karcolások a bejárati ajtó zárján. Ebben az esetben a betörő már megpróbált bejutni a lakásba, vagy nagyon alaposan feltérképezte a környéket. Ebben az esetben azonnali ablakcsere, és egy biztonságosabb zár behelyezése is segíthet. A Kulcskirály szaküzlet gondoskodik a feltörhetetlen zárakról, és a másolásvédelemmel ellátott kulcsokról is, hogy semmi se zavarja meg az esti nyugalmunkat. Kínálatukban rengeteg zárbetét közül választhatunk.