A biometrikus zárak előnyei

A biztonságtechnikai cégek egyre inkább azon dolgoznak, hogy az ingatlan tulajdonosok még hatékonyabban tudjanak fellépni a betörők ellen.

Kéz a kézben dolgoznak a legmodernebb eszközökön, hogy a nyaralók és a lakások is biztonságot nyújtsanak a lakóknak. Ma már nemcsak hagyományos ajtókat tudunk választani, hanem lehetőségünk van biztonsági nyílászárók megvásárlására is, amik különböző betörés-gátlókat is tartalmaznak.

Tény, hogy ilyenkor jobban a zsebünkbe kell nyúlni, azonban hosszútávon mindenképpen megtérül a befektetés. Nem szabad sajnálnunk a pénzt, mivel pont az otthonunk és a család biztonsága a tét, a baj mindig akkor történik meg, amikor a legkevésbé várjuk.

A mai világ olyan eszközöket gyárt, amik biztonságosak, ilyen lehet például a betörést gátló acélcsap, ami az ajtó zsanér felöli oldalát is tökéletesen védi. Azonban ahogy mi elkezdtük egyre jobban védeni az értékeinket, úgy a betörők is megtanultak bizonyos fortélyokat, és az ő technikájuk is változott.

Mára ők is speciális eszközöket használnak az ajtóink kinyitására, ami előtt csak a legjobbak fognak zárva maradni. Tény, hogy nem létezik feltörhetetlen zár, azonban nem mindegy, hogy mit talál a bűnöző éjszaka.

Ujjlenyomatolvasó a kilincs alatt

Ha biztosra akarunk menni, és szeretnénk a legjobbat választani otthonra, akkor az ujjlenyomat leolvasók és az okos zárak között nézelődjünk. A biometrikus technológia már a lakások és házak ajtajában el elrejthető, egyre több rendszerrel lehet találkozni, amik a nagyobb cégek mellett a kisebb tulajdonosokra is gondoltak. Ezek a megoldások távol tarthatják a betörőket, bár az ő tudományuk is folyamatosan fejlődik.

Az ujjlenyomat egyedi, így sokan használják a beléptető rendszereknél. Úgy tűnik, hogy az egész világon elterjed, mivel így egyedi beállításokat adhatunk meg. Lehet a mi ujjunk, a családunké, valakié, akivel ugyanabban a lakásban élünk. Ezáltal a hatalmas kulcscsomóknak is búcsút inthetünk, és egy telefonos applikációval megoldhatjuk a ki és bejutást. Ráadásul több kényelmi funkciót is kapcsolhatunk hozzá, így még a fűtést is irányíthatjuk.