Abus Pfaffenhain hengerzárbetétek és lakatok

Az Abus Németország egyik legnagyobb biztonságtechnikai vállalata, ami 1924-ben lett alapítva egy családi ház pincéjében. A kezdetekben inkább lakatokat gyártottak, nem volt még akkoriban elterjedve a zárbetét. 2003-ban sikerült egyesülniük az addig állami tulajdonban lévő Pfaffenhain gyárral. Ekkor már ennek a gyárnak közel 50 éves múltja volt. A Pfaffenhain gyár Kelet-Németországban található, Mühlweg-ben. Ez a gyártelep régen is zárrendszereket készített, de elsősorban állami megrendelésre, állami intézmények részére, míg az Abus egyesülése után minden hengerzárbetétet itt készítenek el, ami ABUS.

Az Abus zárbetétek gyártása

Az erzgebirgei vállalat szakemberei minden munkát maguk készítenek el.

A zárbetétgyártás szinte teljesen automata, több mint egy tucat CNC gép dolgozik azon, hogy a nyersanyagból félkész termék legyen. Amikor megérkezik a szálanyag, az egy automata adagoló gépbe kerül és az előre programozott méretet vagy alkatrészt készíti el. Minden alkatrészt helyben, a gyár területén készítenek el, sőt a forgácsoló gépek szerszámait is maguk szervizelik vagy állítják elő. A félkész termék ezután tisztítóba kerül, ahol eltávolítják róla a felesleges sorjákat. Innen kapja meg a felületkezelést, attól függően, hogy milyen színt kívánnak elérni. Az Abus zárbetétek felár ellenében több, különböző színben is elérhetők.

Nemcsak a zárbetét-ház készül helyben, hanem a lakat is, annak minden alkatrésze. Csak azok az Abus lakatok készülnek itt, amihez Pfaffenhain zárbetét kerül beépítésre.

Ahogy a zárbetét-ház és alkatrész gyártása befejeződik, kezdődik az összeszerelés.

Egyedi zárak és vezérkulcsos rendszerek készítése ipari vállalatban. Minden legyártott zárbetét megrendelésre készül, nincs raktárra történő gyártás. Így is három műszakban dolgoznak, a gyártelep bővítése is folyamatos, már több, mint négy alkalommal bővült a csarnok és további bővítés is tervben van.

A Pfaffenhain zárrendszerek

A Pfaffenhain zárrendszerek az Abus előtt minden esetben kizárólag élén fogazott kulcsokkal voltak forgalomban, ebből a típusból lehet elérni a legnagyobb variációs számot. Az Abus Pfaffenhain zárbetétek egyik titka, hogy a henger átmérője 14 mm (bármilyen más hengerzárbetét átmérője 12 vagy 13 mm). Ezt úgy tudják megoldani selejtek gyártása nélkül, hogy nagyon magas szintű és professzionális CNC gépeket használnak. Az ellenőrzéseket is saját maguk végzik, a méret-ellenőrző gépek ezredmilliméter pontosak. A legkisebb eltérés esetén leáll a gyártás és javítják a hibás beállítást.

Az Abus megjelenésével lett egy olyan kérés, hogy készüljön pontfuratos kulcsokkal ellátott hengerzárbetét, de a maximális védelmet figyelembe kell venni. Így született meg az Abus Bravus család, amiről később írunk.

Abus Zolit – a Pfaffenhain igazi terméke

Ezt a zárbetétet fejlesztette tökéletesre a kelet-európai gyár, a legtöbb fő- és vezérkulcsos zárrendszert ebből készítik. A fogazott kulcsoknak nagy előnye, hogy strapabírók, állják a nagy igénybevételt, akár több millió nyitási és zárási ciklusra tervezik.

Abus Pfaffenhain kulcsok

Ebben a gyárban készült az összes zárbetéthez tartozó másolásvédett kivitel. Erre nagyon nagy hangsúlyt fektet a gyár. Olyan partnerek, viszonteladók, mint a Kulcskirály, nagyobb mennyiség után, saját, egyedi kulcsprofilt tud igényelni. Így csak az adott üzletben lehet a kulcsokat lemásolni az általa, saját profiljába tartozó és eladott zárbetétekhez. A biztonsági kártya megléte fontos, sőt szükséges!

Minden kulcs alapanyaga alpakka (új ezüst), ami nem túl drága, viszont nagyon jó kulcsok készíthetők belőle.  Aki rendelkezik Abus kódkártyával ellátott hengerzárbetéttel, az kulcs rendelés végett, bátran keresse a Nyugati tér mellett található Kulcskirály zárszaküzletet!

Kulcskirály – Budapest VI., Bajcsy-Zs. út 63.

06-1-312-2064