TESA zárbetét

Tesa zárbetét típusok

A Tesa a spanyol zárgyártók egyik képviselőjeként van jelen Magyarországon.  A zárbetétek piacán már több mint 15 éve jelen vannak, országosan több ezer egyéni zárbetéttel, és több száz főkulcsos-zárrendszer formájában.

Kezdetben háromféle zárbetéttel indultak, amit a mai viszonyoknak megfelelően bővítettek és fejlesztettek tovább.

Itt is két irányba ment a fejlesztés. Létrehoztak egy viszonylag olcsóbb másolásvédett, fogazott típusú zárrendszert, ami méretben viszonylag korlátozott, a kulcsok a laikus számára nem túl meggyőzőek. Sajnos nálunk kialakult egy olyan kép, hogy csak a lapfuratos kulcsok a biztonságosak, így ezeket könnyebb eladni.

Ezt a fogazott kulcsos zárat TK-6L típussal jelölik. Ennek a zárnak a nagy hátránya, hogy több olyan hanyag cég is megkapta a nyerskulcsát, akik többnyire kártya nélkül is másolnak kulcsokat, vagy összekeverik a kártyát meg a gyári kulcsot, és nem foglalkoznak azzal, melyik kulcshoz, melyik kártya tartozik.

A másik irány a pontfuratos kulcsokkal rendelkező zárbetét tovább fejlesztése volt. Itt a kulcsba helyeztek egy szenzoros csapot, amit a nyerskulcsban nem lehet lemásolni. Ezt a nyerskulcsot nem is adja ki a cég, csakis  kártya alapján rendelhető a kulcs. Itt valóban megfelelő a kulcs biztonság, a kulcsok másolását csak számítógép-vezérelt Silca kulcsmásoló gépekkel végzik. Ez a típus a Tesa TX-80 plusz, moduláris felépítésének köszönhetően bőven 100 milliméter felett is rendelhető.

Mul-T-Lock zárbetét, RB zárbetét, Titán zárbetét, zárbetét, zárbetét Budapest

Tesa TE-5 fogazott kulcsos zárbetét

Ez egy egyszerű rézbetét, vonzó az ára, alapméretben kb. 2000-2500 forint között kapható, 3 db kulcsal. A kulcsok szinte bármelyik kulcsmásolónál másolhatók, ez a típus az alap Elzett zárbetét típust képes kiváltani. Méretválasztéka is igen hasonló más alap konkurens termékekhez képest.

Igény esetén megoldható az azonos zárlat készítés, illetve bármelyik oldalon a forgató gomb.

10×30 mm-es félcilinder is kapható belőle, ezt a típust elsősorban olyan helyekre teszik, ahol csak egyik oldalról kell nyitni, például redőny-kapcsoló, vagy garázsajtó zár.

Mul-T-Lock zárbetét, RB zárbetét, Titán zárbetét, zárbetét, zárbetét Budapest

Tesa T-60 hengerzárbetét

A Tesa zárcsalád egyik legnépszerűbb tagja, öt pontfúrt kulcs tartozik mindegyik zárbetéthez. A zárbetét anyaga sárgaréz, és többnyire ebben a színben is fordul elő. Minimális többletköltségért  nikkel kivitelben is kapható. Előnye a Tesa T-60 zárcsaládnak, hogy nagyon nagy a méretválasztéka. Szinte bármilyen méretű zárbetét megoldható belőle.

Készíthető belőle azonos zárlat is, és kisebb főkulcsrendszer is, ahová nem kell védett kulcsprofil.

A Tesa T60 zárbetét kulcsai nem másolásvédettek, így bárki lemásolhatja azokat. Mivel ezek a kulcsok laponmartak, így mindenképpen érdemes olyan kulcsmásolót felkeresni, akinél Silca Matrix Professional kulcsmásoló gép van, mert ezzel a géppel lehet a legpontosabban lemásolni ezeket a kulcsokat.

Természetesen a Nyugatinál található Kulcskirály zárszaküzletünk a legjobb kulcsmásoló géppel rendelkezik, ide bátran lehet hozni bármilyen Tesa kulcsot. Ebből a típusból is megoldható a fogaskerekes hevederzárbetét, vagy a fél-zárbetét, ami csak egy oldalról nyitható.

Mul-T-Lock zárbetét, RB zárbetét, Titán zárbetét, zárbetét, zárbetét Budapest

Tesa Mega-6 plus

Ez a zárbetét család rendelkezik a T60 zárak minden előnyével, a plusz benne pedig egy egyedi profil kiképzés. Szintén réz az alapanyaga zárbetétnek, fúrásvédelemmel rendelkezik, és itt is öt darab lapon mart kulcs tartozik hozzá. A méretválasztéka inkább a standard méretekkel egyezik meg, 30×30 mm-től kezdve 50×50 mm-ig kapható, 5 mm-es oldalankénti lépéssel.

Mul-T-Lock zárbetét, RB zárbetét, Titán zárbetét, zárbetét, zárbetét Budapest

Tesa TX-80 plus

Mul-T-Lock zárbetét, RB zárbetét, Titán zárbetét, zárbetét, zárbetét BudapestA Tesa zárbetét-család legmagasabb védelmi szinttel ellátott típusa ez a betét, amely  MABISZ minősítés 6-os fokozatba van sorolva.

Rendelkezik törésvédelemmel, speciális szenzoros pontfúrt kulcsai teljesen másolásvédettek. A forgalmazó nem adja ki a nyerskulcsot, így tudja garantálni, hogy csak a jogosult személyek jussanak hozzá a megfelelő kulcsokhoz.

Moduláris felépítésének köszönhetően nagyon nagy méret is elérhető belőle. Rendelhető azonos zárlati kivitelben, és bonyolult főkulcsos zárrendszer is kialakítható.

A Tesa TX-80 as zárak forgatógombbal vagy pánikfunkcióval is rendelhetőek.

A Tesa, mint zárgyártó, régóta az AssaAbloy tulajdonában van, így a minőség garantált, hiszen a skandináv zárgyártó csak olyan cégeket birtokol, melyek már bizonyították a létjogosultságukat a biztonságtechnika világában.

Amennyiben szeretne egy ilyen felsőkategóriás Tesa TX-80 plusz zárbetétet a biztonsági ajtajába, jöjjön el üzletünkbe személyesen, ahol ki tudja próbálni a terméket, és a megfelelő méretben pár napon belül szállítjuk Önnek.

Tesa zárbetét árak

Mivel több védelmi szintet is lefednek a Tesa zárrendszerek, így az árai is aszerint változik, hogy pontosan mire is van szükségünk. Persze a típusokat egy zárrendszeren belül nem lehet variálni, így ha magas biztonsági szintet szeretnénk, akkor mindenhol olyan zárat kell alkalmaznunk.

A Tesa T5 fogazott kulcsos, réz zárbetét kiskereskedelmi ára alapméretben (30×30 mm)  2000 és 2500 forint között érhető el.

A Tesa T60 és a Mega 6 plus zárbetét árai 5000 és 8000 forint között kaphatóak, ez függ a felületkezeléstől és, hogy pontosan melyik típusra is van szükség. Csak az alapméretről a 30×30 mm méretről adunk itt tájékoztatást. Egyéb kereskedőknél előfordulhatnak más árakon is, mi csak a Kulcskirály zárszaküzlet árairól tudunk nyilatkozni.

A Tesa TK6L másolásvédett, fogazott kulcsos zárbetét ára, 5-6 ezer forint körül alakul, 3 kulcs tartozik hozzá, és elérhető fél-zárbetét és gombos kivitelben is. Kisebb főkulcsos zárrendszerek készítésére is alkalmas.

A Tesa TX80 plus zárbetét ára eléri a bruttó 20 ezer forintot, szintén alapméretben. Alkalmas bonyolult, nagyszámú fő- és vezérkulcsos zárrendszerek elkészítésére. Minden TX80 zárbetéthez öt darab speciális másolásvédett kulcs tartozik.

Tesa zárbetét méretek

Minden Tesa zárbetét az euro profil hengerzárak szabvány méretének megfelel. Az alapméret pontosan 30×30 mm, és minden oldalankénti növekedés pontosan 5mm.

A félcilinder mérete 10×30 mm, és csak az egyik oldalról működtethető.

A T60-as típus szinte minden méretben elérhető, kb. 16 cm hosszig.

A TX80 plus pedig moduláris felépítésének köszönhetően, szintén bármilyen méretben rendelhető.

Tesa zárbetét tulajdonságai

Tesa T60 6 csapos, laponmart, pontfuratos kulcsos biztonsági hengerzárbetét, fúrás- és finomnyitás elleni védelemmel, antibump rendszer, kétoldalas, félbetét, belül forgatógombos, réz- vagy nikkelezett felülettel.

TX 80 jelölésű 6 + 3 + 1 csapos, pontfuratos kulcsos biztonsági hengerzárbetét, fúrás- és finomnyitás elleni védelemmel,  dupla kuplunggal, antibump rendszer, kulcsmásolás csak a forgalmazónál, kétoldalas, félbetét, belül forgató gombbal.