Elzett zár – Mul-T-Lock zár

Itt most elsősorban az Elzett 751 és 757-es fogazott kulcsos zárbetétre gondolunk, ami még a mai napig az egyik legjobban keresett zárbetét a Kulcskirály zárszaküzletben is. Ennek megfelelően, folyamatosan elég nagy raktárkészletet tartunk belőle, az alap 30×30 mm méretből több száz darabot is. Olyan cégek részére javasoljuk ezt a típust, ahol nem szempont a mechanikus védelem, de a kulcsok könnyű másolása elsődleges cél. Ehhez tényleg minden kulcsmásolónál lennie kell nyerskulcsnak.

Magyarországon még mindig ez az Elzett zárbetét a legnépszerűbb! Társasházak a kapukba is nagyon nagy mennyiségben használnak Elzett zárat.

Elsődlegesen a legnagyobb különbség, hogy egy Elzett zárbetét lényegesen olcsóbb, mint egy Mul-T-Lock zár, és a kulcsai bárhol, szabadon másoltathatók. Egy Elzett zárbetétet olyan bejárati ajtóba nem érdemes beszerelni, ami mögött bármilyen érték van. Egyszerűen, kis odafigyeléssel, akár nyom nélkül is nyitható a betét, biztonsági szerepe nincs. Olyan beltéri ajtóba viszont bátran szerelhető, mint például kórház, vagy közintézmény ajtaja.

Az Elzett zárbetét egy egyszerű, ötcsapos, fogazott kulcsos zárbetét, a variációs száma nem olyan rossz, de messze elmarad egy drágább, izraeli zárbetéttől. A Kulcskirály nagyon sok ilyen Elzett zárbetétet kódol össze, elsősorban azonos zárlatokat készítünk, a kódolás időtartama nem túl hosszú, és népszerű Tutiusz lakatokkal is párosítható. Lényegesen olcsóbb egy Elzett lakat és zárbetét akár külön-külön, akár összekódolva, mint egy Mul-T-Lock Integrator lakat és zárbetét.

Elzettből nem készítünk nagyobb vagy bonyolultabb főkulcsrendszereket, de van megoldásunk az olcsóbb zárrendszerekre is. Ilyen a Titan K1, nem túl drága, viszont a variációs száma nagy és mivel Európában, Szlovéniában készül, nagyon jó minőségű.

A Mul-T-Lock Integrator zárbetétek többféle minősítéssel rendelkeznek és minden európai szabványnak megfelelnek. Zárbetét választéka elég nagy, és a variációs száma is növelve lett, különböző kulcsoknak köszönhetően. Egy nagyobb zárrendszert is már össze lehet kódolni az Integratorból, lehet több csoport kulcs, és akár száz vagy kétszáz zárbetétnek is saját kulcsa.

Felületében is nagy különbség van a két zárbetét között, az Elzett minden esetben sárga színű, nincs felületkezelve, míg a Mul-T-Lock zárbetétek matt nikkel bevonatúak.

Egy alapméretű (30×30 mm) Integrator zárbetét hatcsapos, ami ettől nagyobb méret, 33×38 vagy 35×35 mm, az már hétcsapos. A 30×30 méreten felül, minden Integrator zárbetét hétcsapos. Az Integrator csap egy fix méretű és elhelyezkedésű csap. Az Integrator zárbetét kulcsai csak a hozzá tartozó biztonsági kódkártyával együtt másolhatók. Zárrendszer készítése esetén egy egyedi azonosítóval ellátott kódkártyát adunk a megrendelőnek. A kódkártya szám alapján a zárási terv visszakereshető, és azt is meg tudjuk nézni, ki jogosult a kulcsok másoltatására. Csak a megrendelő, vagy az általa meghatalmazott személy(ek) kérhetnek bővítést vagy kulcsot egy már meglévő Mul-T-Lock Integrator zárrendszernél.

Nagy különbség továbbá, hogy az Elzett zárbetétek nehezen fogaskerekezhetők, és belső forgató gomb sem szerelhető rájuk, csak a 30×30 mm-es méretben.

A Kulcskirály mind a két terméket kedvező áron kínálja vásárlóinak, a Mul-T-Lock zárbetétet pedig azoknak, akik minőséget és biztonságot szeretnének.

KULCSKIRÁLY

Telefon: 06-1-312-2064 és 06-70-322-7328