FAB zárbetét

Csehországban a FAB egyet jelent a zárbetéttel, már több mint 80 éve. Ami Magyarországon az Elzett, az Csehországban a FAB.

A 90-es évek végén a Fab zárgyártó vállalatot felvásárolta az AssaAbloy, aki így hozzájutott Kelet-közép Európa egyik legnagyobb zárgyártó üzeméhez. Nemcsak hengerzárbetéteket gyárt a Fab, hanem mindent, ami az ajtó biztonságát szolgálja. Többféle FAB bevésőzárat, kiegészítő gombos felsőzárat, illetve lakatot is készítenek. Ezek mellett bútorzárak, különböző camlock (lemez szekrény zár) és elektronikus beléptető rendszereket is előállítanak.

A Fab a 80-as években a cseh faházakkal került be Magyarországra, ezekhez a zárakhoz mi a mai napig készítünk kulcsokat. A faházak ajtajaiban cseh cilinderek voltak.

Napjainkban a cseh FAB zárbetétek kulcsai másolásvédettek, csak a hozzá tartozó biztonsági kártyával másolhatóak. A Kulcskirály zárszaküzlet jogosult a legtöbb védett FAB kulcsmásolásra!

A FAB cilindereket biztonsági ajtókkal együtt telepítik elsősorban lakóparkokban, ezek az ajtók Sherlock típusú többpontos zárszerkezettel rendelkeznek, erős, megbízható felépítésűek.

Dobozba zárt biztonság! A FAB zárbetétek ideális megoldást tudnak nyújtani olyan végfelhasználóknak, akik maximális biztonságú zárbetétet szeretnének vásárolni, melyek beszerelése gyors és egyszerű, s nem okoz gondot senkinek. Rendelje meg magának az alábbi FAB zárbetétek egyikét!

A Kulcskirály a FAB hivatalos viszonteladója az egész országban!

A FAB 200-as zárbetét

Mul-T-Lock zárbetét, RB zárbetét, Titán zárbetét, zárbetét, zárbetét BudapestEz a zárbetét egy speciális mechanikus hengerzárbetét, 5 csapos mechanizmussal. Finomnyitás, letörés- és letapogatás elleni védelemmel el van látva, ezáltal csökkentve a lehetőségét annak, hogy illetéktelenek bejuthassanak. Minden FAB zárbetét három darab fogazott kulcsot tartalmaz és egy biztonsági kártyát. A kártyán lévő számsor alapján tudja a kulcsmásoló beazonosítani a megfelelő kulcsot. Aki a kártyát elveszíti, lehetősége van a zárbetét átkódolására. Ebben az esetben szükségünk van fizikálisan a zárbetétre és legalább egy működő kulcsra. A régi zárbetétet a régi kulcsról leprogramozzuk, és egy új kulcsgarnitúrát adunk át, egy új biztonsági kártyával. Ezek után újra tud kulcsot másolni.

Nálunk a Kulcskirálynál másoltathat, vagy akár gyártathat hozzá kulcsokat. Közel 30 000 variáció lehetséges egy közepes vezérkulcsos rendszer kialakításához. Egyenkulcsosítható, azaz a rendszerben lévő zárakat azonosra lehet kódolni. Egy- vagy kétoldalas, illetve réz vagy fényes nikkel, gombos kivitelben is elérhető. A méretek széles választékával rendelkezik, 58-135 mm-es teljes zárhosszig bármelyik méret berendelhető, szimmetrikus vagy aszimmetrikus felosztásban. A zárbetét hossza 5mm-ként változik oldalanként. Mivel megfelel az európai szabványoknak az összes típusú címmel, verettel, és rozettával kompatibilis. A hengerzárbetét fogaskerékkel is kérhető, függően attól, hogy milyen kell, olyannal tudunk szolgálni. Az elmúlt hét év alatt üzletünk több társasház, illetve szálloda részére készített FAB zárrendszert. A kulcsmásolás ára a másolásvédett kulcsok között igen kedvező.

A FAB 300-as zárbetét

A FAB 300 tulajdonságai megegyeznek a FAB200 zárbetétével, vele szemben azonban különbözik abban, hogy fő- és vezérkulcsosítható is a 300-as zárbetét, míg a 200-as csak vezérkulcsosítható. A mechanikus hengerzárbetét 6 csapos mechanizmussal működik. Finomnyitás és letapogatás elleni védelemmel van ellátva a zárbetét, ezáltal védve lakását, tulajdonát az illetéktelen behatolóktól. Több mint 300 000 variáció lehetséges egy közepes vezérkulcsos rendszer kialakításához. Egyenkulcsosítható, azaz a rendszerben lévő zárakat azonosra lehet kódolni. Fő- és vezérkulcs rendszereket lehet kiépíteni belőlük. Egy- vagy kétoldalas, illetve réz vagy fényes nikkel gombos kivitelben is elérhető. Méretek széles választékával rendelkezik, 58-135 mm-es teljes zárhosszig bármelyik méret berendelhető, szimmetrikus vagy aszimmetrikus felosztásban. A zárrendszerbe illeszthető akár bútorzár, lakat, vagy postaláda zár. Az összes típusú címmel, verettel, és rozettával kompatibilis. A hengerzárbetét fogaskerékkel is kérhető, függően attól, hogy milyen kell, olyannal tudunk szolgálni. Mabisz 5-ös besorolási védelemmel rendelkezik.

Mul-T-Lock zárbetét, RB zárbetét, Titán zárbetét, zárbetét, zárbetét Budapest

Fab zárbetét csere

A fab zárbetéteket is ugyanúgy kell cserélni mint a többit, a zárbetét rendelkezik egy M5-ös csavar rögzítő furattal. Az ajtózáron keresztül van megrögzítve a zárbetét, a cseréhez ezt a csavart kell kitekerni, majd pontosan megmérni a régi zárbetét hosszát, lehetőleg a csavar közepétől külön-külön mind a két irányba. Amikor a méret megvan, megvásárolhatjuk az új biztonsági zárbetétet.

Fab zárbetét ára

A Kulcskirályban forgalmazott Fab zárbetétek mind biztonsági védelemmel vannak ellátva. Ezeknek az árai mérettől függően, 10 és 25 ezer forint között vannak. Raktáron tartunk elég ritka méretet is, pl. 35/70 mm, vagy más asszimetrikus / szimmetrikus méretet.

Fab zárbetét szervíz

Minden Fab zárbetét egyszerű mechanikus zár, amit a kulcs behelyezésével tudunk működésbe hozni. Természetesen a hosszú évek során kopik a kulcs is, és kopnak a zárbetétben lévő csapok is, de amíg egy ilyen zárbetét hibás működést produkál, az használattól függően, 8-12 év.

Minden gyártó és mint forgalmazók, mi is azt valljuk, hogy érdemes ajtózárjainkat akkor is cserélni 10-15 évente, ha azoknak egyébként nincsen semmi baja. Azt jó tudni, hogy a biztonságtechnika is folyamatosan fejlődik, így vele együtt a nyitási módszerek is finomodnak. Elsősorban ennek kivédése érdekében kell megelőzni a betörést és nem utólag kármenteni!

A Fab zárbetétek nem igényelnek semmilyen kenést vagy olajozást! Semmi esetben se fújjon a zárba kenőanyagot, hacsak nem kifejezetten az adott gyártónak van a termékéhez ajánlott kenőanyaga!