Elveszett a kulcs? A zárbetétcsere lesz a megoldás!

Sajnos sokakkal megesett már, hogy álltak a bejárati ajtóban, turkáltak a táskájukban, esetleg a zsebükben, a kulcs meg nem volt sehol. Keresték, keresgélték, de csak nem lett meg. Bizony, elveszett. Ilyenkor persze az első reakciónk a pánik, a második pedig, hogy megpróbáljuk felidézni, hol is veszhetett el. Ha szerencsések vagyunk, akkor vissza tudunk menni azokra a helyekre, ahol aznap jártunk, és valaki leadta a kulcsunkat, így vissza is tudjuk kapni. Ha ennél pechesebbek vagyunk, akkor a kulcs nem lesz meg.

Ha nem egyedül élünk, esetleg egy megbízható ismerősnél van pótkulcs, akkor a bejutással alapvetően nem lesz gond, ha nincs sehol másik kulcs, akkor még azt is meg kell várnunk, hogy a szerelő beengedjen minket. De mindegy is, hogy bent vagy kint várakozunk, szerelőre mindenképp szükség lesz. De miért is? Nos, azért, mert sosem lehetünk benne 100 %-ig biztosak, hogy a kulcs elveszett, és valaha visszakerül, vagy valaki ellopta tőlünk. Ha pedig lopás áldozatai lettünk, talán követtek is minket, így pontosan tudják melyik zárba is illik az a bizonyos kulcs. Jobb félni, mint megijedni, legyünk elővigyázatosak, és szerezzünk az ajtóhoz másik kulcsot. Ennek pedig a legjobb, leggyorsabb és legolcsóbb módja a zárbetétcsere.

Bízzuk szakemberre a munkát!

Akár sikeresen bejutottunk legalább az otthonunkba, akár nem, az első lépés az legyen, hogy hívjuk a szerelőt, és elmondjuk, hogy mi is a probléma: zárbetétcsere kell, mert elveszett a kulcs, vagy nem jutunk be, mert nincs meg a kulcsunk. Utóbbi sürgősebb probléma, így a szerelő valószínűleg hamar megérkezik, de az első esetben sem biztos, hogy nem érkezik meg még aznap. A zárbetétcsere gyors és viszonylag olcsó, legalább is olcsóbb, mint a komplett zár cseréje.

Persze felmerülhet a kérdés bennünk, hogy nem járunk-e jobban, ha mi magunk végezzük el a zárbetét cseréjét? Nos, csak abban az esetben, ha képzett zárszerelők vagyunk, mert akkor ne hívjunk mást. Ha viszont csak laikusok, és a házi barkácsolás sem megy a legjobban, akkor inkább bízzuk a dolgot a szakemberre.