Mul-T-Lock 206-os profil

A Mul-T-Lock világhírű zárbetéteknek rengeteg profilja van forgalomban. Magyarországon a legelterjedtebb profilok: a 7×7 76-os profilja, a Classic 06-os profilja, az Integrator 566E profilja, illetve az Interactive 264, és a legrégebbi Interactive a 206-os profil. Erről írunk most.

A 206-os profil a mai napig másolásvédett kulccsal rendelkezik. A másolásvédelem annyit jelent, hogy a zárbetéthez, a kulcsokon kívül tartozik egy plasztik kártya is, amelyen a gyártó logója, neve, illetve az Interactive kulcsok kódsorszáma szerepel. Csak ennek a kódkártyával a felmutatásával és jelenlétével lehet a kulcsot lemásolni. Amennyiben ez a kártya elveszett, vagy új lakásba kötözéskor nem adta oda a régi tulaj, úgy ezt nem másolják le sehol. Az élő másolásvédelem szigorú nemzetközi jogszabályhoz kötött, így az üzleteknek be kell tartaniuk a szabályokat, amelyet az anyacég felügyel.

Budapesten nagyon sok Mul-T-Lock Interactive 206-os profil van az ajtókba, rácsokba, hevederzárakba beszerelve. Akinek megvan a kártyája, annak szívesen másolunk kulcsot, ám ennek hiányában csakis zárcserével tudjuk orvosolni ezt a problémát. A 206-os profil egy interaktív csaprendszerű zárbetét, fúrás-, finomnyitás-, magkihúzás ellen védve van, törésvédelemmel nincs ellátva, másolásvédelemmel azonban igen (mint már említettük).

A kulcs egyik oldalába a Mul-T-Lock és a patented felirat olvasható, a másik oldalon pedig DO NOT DUPLICATE és az izmos-ember embléma található. A kulcsfej műanyag és világoskék színű. Itt egy műanyag lyuk is található, ezt azért találták ki az izraeliek, hogy a család különböző színű jelöléseket tudjon beletenni, így könnyebben beazonosítható, hogy melyik kulcs melyik zárat nyitja.

A műanyag kulcsváll keskeny, formás, így nem akadályozza a rozettás zárak nyitását sem. A kulcsszár hosszú, egyenes, talán a legjobb a piacon, amit a Mul-T-Lock ki tudott találni. Szinte minden zárnál alkalmazható. A kulcsszárba, közvetlenül a műanyag alatt a 206 szám van belegravírozva, innen is be lehet azonosítani. Illetve két mozgó alkatrész található a kulcsszáron, ha lejjebb haladunk. A kulcs jobb oldalán pedig az interaktív furatok kerültek kialakításra.

Az új kulcsoknak, amelyekre a 206-os kulcsokat másoljuk, már sötétkék a kulcsfeje, de ugyanúgy a 206-os szám van beleütve a kulcsszárba.

Maga a zárbetét tekerőgombozható, fogaskerekezhető, vészfunkciózható, azonos- illetve főkulcsrendszer is kialakítható belőle. Ezt a profilú zárbetétet hazánkban már nem lehet kapni, kivéve, ha valamelyik kereskedőn rajta maradt a régi készlet, és azokat értékesíti.

Ezek a 206-os Mul-T-Lock Interactive zárbetétek nagyon jól felépített zárcilinderek, 10-15 éve már működnek. Maximum egy tisztítás szükséges akadozás esetén, kivéve, ha nagyon el van már kopva, mert akkor cserélni kell.

Akinek ilyen 206-os profilja van, és zárat szeretne cseréltetni, akkor maradjanak ennél az izraeli minőségnél, és ne adják lejjebb (pl. 7×7), mert olyan, mintha a Mercedesből átülnének a kis Polskiba, mind minőségileg, mind biztonságilag! A régi Mercik elmennek 400-500 ezer km-t és egy nagyobb ütközésnél is kiszáll belőle életben (bekötött öv esetén) az ember. A kis Polskival Szegedig nem mernék elindulni, mert folyamatos halálfélelmem lenne, hogy valaki beleprésel a lengyel kaszniba.

Ugyanez vonatkozik a 206-os zárbetétre. Ezt a betörők nem tudják kinyitni, a 7×7-est pedig minden gond nélkül.

KULCSKIRÁLY – 06-1-312-2064 és 06-70-322-7328