Speciális zárbetétek – RIM / VDC zárak

Ezek olyan kiegészítő zárbetétek, melyek valamilyen utólagosan felszerelt második vagy harmadik zárat működtetnek. Csak egy oldalról működnek kulccsal, kívülről.

A zár kívülről kör alakú, de különböző átmérőjű, hátulról kettő darab csavar rögzíti, ami között van egy méretre vágható rudazat, ez mozgatja a zárszerkezetet, miközben fordítjuk a kulcsot.

Különböző minőségben kaphatóak, azonos zárrendszerbe is illeszthetők.

Skandináv ovális zárbetétek – ezek olyan speciális zárbetétek, melyek nem az európai szabványnak felelnek meg, hanem úgynevezett skandináv szabvány szerint készülnek.

A legelterjedtebb ilyen zárak az ASSA vagy ABLOY típusú zárak. Ezek szinte minden esetben főkulcsos zárrendszerként szolgálnak. A régi rendszerekhez már csak korlátozottan megoldható a kulcsmásolás, de üzletünkben többnyire van rá lehetőség.

Twin Pro jelölésű zárak – szintén skandináv típusú zárak, melyek forgalmazását minta alapján megoldjuk.

A zárbetéten vagy a zártesten fel van tüntetve a Twin Pro jelölés, egyes Assa zárbetétek kulcsain is megtalálható ez a felirat. Több mint hét éve hivatalos AssaAbloy viszonteladóként lehetőségünk van jó áron, rövid határidővel beszerezni ezeket a zárakat.

Ezek a skandináv zárak ritkán vannak raktáron, de cseréjét nem érdemes hazai más zárakkal kiváltani. Szinte biztos, hogy az ajtót teljesen át kell alakítani, vele együtt az ajtótokot is.

Assa Ruko jelölésű zárak – szintén ritka skandináv zár típus, aminek egy-két típusát raktáron tartjuk üzletünkben. Ez lehet kulcsos és lehet biztonsági záras is. A kulcsos változat rozetta függvényében lehet fürdőszoba / toalett záras kivitel is.

Ha bármilyen zár akad a kezébe, és cserélni szeretné, küldjön elérhetőségünkre e-mailben fényképet és hamarosan válaszolunk.

A Kulcskirály zárszaküzlet országos szinten a legszélesebb választékot biztosítja Önnek ebben a témakörben.