Otthonunk biztonsági zárral

A Kulcskirály zárszaküzlet folyamatosan elérhetővé teszi a legbiztonságosabb zárakat mindenki számára, aki a lakásának megfelelő védelmet szeretne biztosítani.

Sokak számára az otthon védelme nem fontos, mert azzal a hiedelemmel élnek, véleményünk szerint tévesen, hogy „mindegy milyen zár van az ajtón, úgyis bejön, aki be akar jönni”.  Ez a megállapítás téves, nagyon sokat lehet azért tenni, hogy ne jöjjön be illetéktelen személy az otthonunkba!

Az egyik legáltalánosabb megoldás lakások számára, ha megvizsgáljuk a bejárati ajtónk állapotát és a rajta, vagy benne lévő zárak minőségét. Olyan otthonok számára, ahol az egyedüli támadási pont a bejárati ajtó, ott érdemes erre több pénzt és némi energiát áldozni, hogy jó állapotú, értékeink megvédésére megfelelő minőségű zárakkal legyen az ajtó felszerelve. Pontosan mit is jelent ez?

Ha évekig vagy évtizedekig nem cseréltünk zárat, akkor ezt mindenképpen időszerű elvégezni. Ha a bejárati ajtó olyan állapotban van, hogy egy rúgással, vagy pajszerrel befeszíthető, érdemes biztonsági ajtó cserén elgondolkodni. Amennyiben már jobb minőségű, 5-10 éves ajtóval rendelkezünk, nézzünk körbe, milyen zárbetétek vásárolhatók és milyen árban. Ebben a Kulcskirály zárbetétekkel foglalkozó weboldala nagy segítséget tud nyújtani. Ott minden új zárbetét típus megtalálható. Mindenről van részletesebb leírás, így könnyebben lehet tájékozódni, melyik gyártó termékében érdemes gondolkodni. Ajánlatos olyan szaküzletet választani, ahonnan sok szerelő is vásárol, hiszen aki szakember, biztosan azt a helyet fogja választani, ahol bármilyen zárási megoldást tudnak biztosítani mindenki számára.

A Kulcskirály nemcsak zárbetéteket értékesít, hanem nagyon sokféle biztonsági zárat is. Különböző ajtógyártók keresnek meg bennünket, hogy mikor milyen zárási rendszert tudnának alkalmazni. Fa ajtókba utólag egy asztalos könnyedén be tud helyezni egy olyan többpontos zárat, ami minden szempontból a biztonságot szolgálja. Évek óta a BKS zárak hivatalos budapesti forgalmazója vagyunk. Nemcsak BKS zárrendszereket értékesítünk sikeresen, hanem olyan zárakat, amiket vagy új építésnél használnak, vagy utólag, csere szempontjából, keresnek.

Egy lakás védelme nem egytételes, hanem több összetevőből áll. Elsősorban a bejárati ajtó típusa, minősége és állapota határozza meg, milyen biztonságos megoldást tudunk alkalmazni. Egy olyan ajtó például, amiben van egy többpontos Mottura zárszerkezet van, és acéltokos az ajtó, már nem szerelünk hevederzárat. Egyrészt nem esztétikus, másrészt teljesen felesleges. A Mottura többpontos biztonsági zárakból is nagyon sokféle van, az ajtó felépítése sem igényel semmilyen utólagos zárási megoldást. Ilyenkor egy dologra érdemes figyelni. Ezeknek a tollas kulcsos ajtóknak a zárjai nem örök életűek, használattól és kulcsszámtól függően elkopnak. Ha egy ilyen ajtót irodai ajtóként használnak, amit naponta 20x nyitnak és zárnak, ott pár év alatt elfárad a szerkezet. Amit egy átlagos, négytagú család használ, ott tíz-tizenöt évente kell és érdemes zárat cserélni. Többet ezek a zárak sem bírnak ki.

A hengerzárbetét-gyártók ugyanezt javasolják. Egy átlagos család esetében a bejárati ajtóban lévő zárbetétet 5, de legkésőbb 10 évente cserélni érdemes. (Nyugat-Európában cserélik is, mert ott elsősorban főkulcsos rendszereket használnak, és azok hamarabb megadják magukat, de nálunk jellemző, hogy még a 70-es években készült zárbetétet sem akarják lecserélni, hanem inkább kulcsot másoltatnak hozzá!)

Miért cseréljünk zárbetétet, ha annak semmi baja?  A kérdés jogos, igyekszünk is megválaszolni. Magyarországon van legalább 15, de lehet, hogy 20 olyan cég, aki valamilyen zárbetétet forgalmaz és elég nagy forgalmat generál. (Más országokban van 4-5.) Minden gyártó legalább 2-3 évente megjelenik egy újdonsággal, és így az előző szériát nyugdíjazza. Ebből lehet arra következtetni, hogy kb. öt év alatt kapunk 30 új zárbetétet. Elképesztő, de valahol ez azt mutatja, hogy a gyártók mindig kitalálnak valami biztonságosabb megoldást az értékeink védelme érdekében. Így tehát a zárunk és a zárbetétünk is „elavulttá” válik. A kulcsok védelmének másolhatósága hasonló módon történik, folyamatosan jönnek ki újabb, másolásvédett kulcsok, és a régi kulcsok felszabadulnak a másolásvédelem alól.

A Kulcskirály zárszaküzlet dolgozói minden lehetséges szakmai képzést megkapnak, hogy mindenkinek segíteni tudjanak, aki valamilyen biztonsági zárat vagy zárbetétet szeretne vásárolni. A Bajcsy-Zsilinszky úti üzlet pedig Budapest legnagyobb zár- és zárbetét választékát garantálja!

KULCSKIRÁLY – Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

06-1-312-2064 és 06-70-322-7328