Viro elektromos zár

Mai cikkünk ötletét egy napjainkban elismert és népszerű színművész kertkapujának zárjai adták. Régóta állunk kapcsolatban a művész úrral, aki szerette volna ismét igénybe venni szakmai szolgáltatásunkat a budakalászi házában.

A kertkapuban lévő zárat szerette volna kicseréltetni, rendbe tetetni velünk, így jutottunk el a Viro elektromos zárig.

A kényelmi funkciót, kertes házak esetén, egy elektromos megoldással szokták kivitelezni. Ha jön hozzánk valaki és becsenget, pl. a szomszéd, mi a lakásban egy gombnyomással az elektromos zárat feloldjuk. Az impulzus hatására a zárnyelv nyílik, így a kertkapun át lehet haladni. Ez csak addig tartja nyitva a kaput, amíg a nyitási fázis van. A visszacsukódás után azonban rögtön reteszel.

Ezek igazából nem komoly biztonsági zárak, mert, ha erősebben nekifeszülünk a kertkapunak, akkor beszakad. Ez csak az ellen véd, hogy a kapu nem legyen tárva-nyitva.

De térjünk vissza a művész úr kapujához. Miután kicseréltük a két kertkapuban a két zárbetétet és összekódoltuk azokat, hogy azonos nyitásúak legyenek, akkor szembesültünk az elektromos zár hibájával. Hiába csukjuk be ugyanis a portálzár nyelvét az elektromos ellendarabbal, ha kulcsra nem zárjuk, akkor folyamatosan kinyílik.

Az olasz Viro által gyártott elektromos zár van a kertkapuban, ezeket javítgatni nem lehet, mert nincs hozzá alkatrész. Mi mondtuk a művész úrnak, hogy utánanézünk, hol lehet ezt az elektromos zárat beszerezni, mivel mi csak a Viro trezorzárak magyarországi forgalmazói vagyunk. Egyéb épület zárakat, elektromos zárakat mi nem forgalmazunk.

Hála a magyarországi Viro épületzár képviseletnek (ROLL-N Ipari Kerekek Kft.), raktárkészletről tudták nekünk biztosítani az elektromos zárat, így könnyedén megoldódott az elektromos fogadó csere is. Így kiválóan működik újra a gombnyomásra funkcionáló beléptető rendszer.

Mivel a művész urat évek óta ismerjük, így felajánlott két jegyet a premier előadására grátiszként. Mi gyorsan megoldottuk a problémáját, így nem maradt nyitva a szép kertes házának kapuja.

Számunkra ebből az a tanulság, hogy érdemes a magyarországi forgalmazókkal jóban lenni, mert soha nem lehet tudni, hogy mikor lesz rájuk szükségünk. Nem mintha nem tudtuk volna ezt kiváltani egy jóval olcsóbb kínai termékkel, de mivel mi is évek óta Olaszországból importáljuk az árut, így nem akartunk silányabb minőséget betenni, mint a most benne lévő Viro elektromos zár.

Ha bárkinek, bármilyen épületzárra lenne szüksége, mi csak ajánlani tudjuk őket, mert gyorsak, rugalmasak, segítőkészek voltak. Magyarországon csakis ezzel az üzleti magatartással lehet megmaradni ezen a piacon, mert a rossz üzleti morálnak hamar híre megy, ami nagyon rossz reklám egy cég számára.